Menü Bezárás

Német-magyar EUREKA-pályázat a BME számára fontos tématerületeken

Megjelent a német-magyar EUREKA pályázat, amely minden korábbinál nagyobb, mindkét oldalon 7-7 millió eurós keretösszeggel ösztönzi a német-magyar innovációs együttműködések kialakítását a következő tématerületeken:

  • mesterséges intelligencia (pl. az önvezető járművek fejlesztésében);
  • kvantum technológia (pl kvantum szenzorok);
  • autonóm gépek és autonóm rendszerek (pl. tesztpályák használata);
  • ipar 4.0 (pl. ipari elemzés, mesterséges intelligencia és gépi tanulás a kiberfizikai gyártási rendszerekben, ember-robot együttműködés, intelligens / kooperatív robotika, robusztus ellátási láncok és hálózatok kiber-fizikai környezetben);
  • biotechnológia.

A pályázat célja hogy a fenti prioritási területek valamelyikén megvalósuló közös projektek eredményeként innovatív termékek, szolgáltatások és technológiák jöjjenek létre. Önállóan kizárólag gazdasági társaságok nyújthatnak be pályázatot, de javasolt egyetemi, kutatóintézeti partnerek bevonása.

A pályázat hazai és nemzetközi beadási határideje 2022. január 26. 

A német-magyar EUREKA pályázati felhívás az alábbi linken érhető el (az EUREKA programban való magyar részvételt támogató pályázat alprogramjaként):

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Az EUREKA együttműködéssel és az angol nyelvű EUREKA pályázati űrlappal kapcsolatos kérdésekkel Mészáros Gergely, EUREKA Nemzeti Projekt Koordinátorhoz fordulhatnak:

E-mail: gergely.meszaros@nkfih.gov.hu

Tel:  +36 (1) 8963741

A pályázati lehetőség népszerűsítése, a feltételrendszer bemutatása és a partnerkeresés megkönnyítése érdekében várhatóan 2021. december elején Német-Magyar EUREKA Információs nap kerül megrendezésre, amelyhez kapcsolódóan partnerkereső találkozókra is lehetőséget biztosítunk.

Ez is érdekelheti