Menü Bezárás

ERC Starting Grant Mentoring Event – 2021. november 11.

A Young Academy of Europe (YAE) és az Academia Europaea Budapest Knowledge Hub (AE Hub) ERC Starting Grant felkészülést segítő webinart szervez. A program angol nyelvű, a szervezők a régiónk (EU13 országok) és az EU társult államainak fiatal kutatóit várják elsősorban.

A rendezvény első felében (14:00-15:00) az ERCEA munkatársa, Mátrai Janka tart előadást az ERC StG-ek pályázati és elbírálási eljárásairól általánosságban, majd Bőhm Gergely (MTA NCP) beszél a régiós pályázatok pozitívan elbírált tartalmi elemeiről, illetve tipikus hibáiról.

A program második felében (15:00-16:00) a pályázatok zsűrik általi elbírálási folyamatába szeretnének bepillantást nyújtani azáltal, hogy a három fő domén (élettudományok – Life Sciences, LS; élettelen természettudományok – Physical Sciences & Engineering, PE; és a bölcsészet és társadalomtudományok – Social Sciences and Humanities, SH) egy-egy négytagú, az alkalomra felkért, ERC és hasonló pályázatok bírálatában tapasztalt tagokból álló zsűrije segítségével egy korábban sikeres, illetve egy korábban nem támogatott ERC StG pályázat elbírálásának folyamatát mutatjuk be. A tapasztalt bírálók által bemutatott “ál-értékelő bizottság” (mock evaluation panel) segíthet megérteni a pályázóknak, hogy mikre fontos koncentrálni a pályázat megírása során ahhoz, hogy a pályázatot a zsűri az értékelési szakaszban támogassa.

További részletek és regisztráció az alábbi linken

Ez is érdekelheti