Menü Bezárás

EELISA UNFOLDS – nyertes felsőoktatási innovációfejlesztési pályázat

A European Institute of Innovation and Technology 2021-ben meghirdette az EIT-HEI Innovation Capacity Building for Higher Education pilot pályázati felhívást. A felhívás célja az EIT Knowledge and Innovation Community-khez társult egyetemek által alkalmazott innovációhoz és vállalkozásfejlesztéshez (Innovation and entrepreneurship) kapcsolódó jó gyakorlatok és módszerek elterjesztése és a felsőoktatási intézmények innováció fókuszú kapcsolatrendszerének erősítése.

A BME az EELISA kozorcium tagjaként, velük közösen nyújtotta be az EELISA-UNFOLDS pályázatot. A konzorcium EIT KIC társult tagjai az Universidad Politecnica de Madrid (UPM), Friedrich-Alexander-Universitat Erlangen-Nürnberg (FAU) és a BME. A konzorciumhoz négy nem-KIC partner, az Ecole Nationale des Ponts et Chaussees (ENPC), Scuola Normale Superiore (SNS), Universitatea Politehnica din București (UPB) és a Scuola Superiore Sant’Anna (SSSA) csatlakozott.

A pályázat 3 évre szól, az alábbi négy fő célterületet érinti:

  • a felsőoktatási intézmények szervezetének átalakítás az ökoszisztémába való jobb beágyazottság érdekében
  • a tudásháromszög integrációjának elmélyítése
  • hatékonyabb hozzájárulás az innovációhoz és vállalkozásfejlesztéshez
  • az innovációval és vállalkozásfejlesztéssel kapcsolatos képzés és oktatás minőségének javítása.

A BME a 3. és 4. célterülethez kapcsolódó munkacsoportot (Work Package 4) vezeti, ami a startupok létrejöttével, inkubálásával és akcelerációjával összefüggő tevékenységekre fókuszál.

További információ: Gémesi Zsolt (BME FIEK)

Ez is érdekelheti